Frank de Wit (wethouder)

Ik ben Frank de Wit, 67 jaar en woon met echtgenote Linda inmiddels alweer 20 jaar in Leusden. Ik heb een passie voor tennis en ben na mijn functioneel leeftijdsontslag als beroepsmilitair, 6 jaar lang voorzitter geweest van LTV Lockhorst. Naast tennissen wandel ik graag. Met een goede vriend wandel ik in binnen-en buitenland lange-afstand-paden.

Vanaf medio 2021 heb ik me druk gemaakt over de plannen van ons gemeentebestuur over de energietransitie. Eén van de belangrijkste dingen in een democratie is dat je als inwoner van Leusden mag kiezen wie als jouw vertegenwoordiger ons dorp mede mag besturen. Voorwaarde daarvoor is dat je over onderwerpen die jou aangaan goede en betrouwbare informatie krijgt, zodat je ook een goede keuze kunt maken.

Lezen

Mijn motivatie om wethouder te zijn voor de gemeente Leusdens is dat het juist daaraan nog wel eens schort. Als oud-landmachtofficier ben ik gewend om te zeggen waar het op staat . Ik neem aan dat jij dat ook prettig vindt. Ik denk dat een lokale partij als Lokaal Belangrijk als katalysator kan werken voor al te grote ambities van de plaatselijke afdelingen van nationale partijen, zoals we die nu bij de energietransitie zien en waarmee welzijn en leefomgeving van de Leusdenaren onnodig wordt aangetast.

De zeven zetels die Lokaal Belangrijk heeft verovert, zorgen ervoor dat wij de lokale belangen van Leusden en alle Leusdenaren, Achtervelders en Stoutenburgers goed kunnen dienen. Lokaal belangrijk is een piepjonge partij met goede uitgangspunten, die zich wil inzetten voor datgene wat Leusden en de Leusdenaren nodig hebben. Het bredere inzicht daarin moet uiteraard nog groeien. Nu ik werkzaam ben in het college kunt u ervan op aan dat bij mij  de gezondheid, het welzijn en de leefomgeving van alle Leusdenaren op 1 staat.

frank.de.wit@lokaalbelangrijk.nl