Joey van de Belt (fractievoorzitter)

Mijn naam is Joey van de Belt en ik ben opgegroeid in Leusden. Ik woon samen met mijn vriendin Susanne, die ik zover heb gekregen om het "land van Maas en Waal" achter zich te laten voor een gezamenlijke toekomst in de groene gemeente Leusden.

In het dagelijks leven werk ik bij de recherche en zet ik mij in voor de veiligheid van de inwoners van Nederland. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met motorrijden, mooie reizen maken en strijd ik tegen zonnevelden en windturbines.

Om Leusden met haar prachtige natuur en fijne mensen beter te beschermen, heb ik mede aan de wieg gestaan van Lokaal Belangrijk en besloten mij beschikbaar te stellen als kandidaat-raadslid. Zodoende ben ik dan ook verkozen en mag ik de inwoners van onze mooie gemeente dan ook vertegenwoordigen in het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. 

joey.van.de.belt@lokaalbelangrijk.nl

 

Marico van Leeuwe (Vicefractievoorzitter)

Mijn naam is Marico van Leeuwe, getrouwd met Bob en wij hebben een zoon en dochter.

Ik heb expertise opgebouwd in de software-industrie en weet veel van managementinformatie. Na 28 jaar een nieuw vak geleerd als fotograaf, gewoon omdat het nu tijd is om andere passies de ruimte te geven.

Zo heeft ook het stadse leven plaatsgemaakt voor de landelijke omgeving van Achterveld. Super blij om te ervaren wat wonen in de natuur allemaal brengt. De groet tijdens een wandeling, rond rennende hazen, een nieuwsgierige koe. De ervaringen die niet eenmalig zijn maar gewoon dagelijks. De dorpse vriendelijkheid en ambachtelijkheid, klein genoeg om veel mensen te kennen en herkennen, groot genoeg om toch je eigen leven te leiden.

De energietransitie van Gemeente Leusden is mij rauw op het dak gevallen. Duurzaamheid dient op een verantwoorde manier vorm te krijgen, wat voor mij aanleiding was om samen met een aantal Achtervelders onze gemeenteraad bewust te maken van het feit dat windmolens en zonnevelden ten koste van de natuur geen duurzame oplossing zijn. 

Lezen
Mijn zakelijke instinct, doorzettingsvermogen en ervaring zet ik graag in om samenwerkingen tot stand te brengen, bruggen te bouwen en dossierkennis op te bouwen. Zo wil ik Lokaal Belangrijk helpen een partij te worden waar we aandacht geven aan lokale belangen. Niet omdat een landelijk bestuur bepaalt wat goed voor ons is. Dat bepalen we samen hier, in onze gemeente Leusden. Niemand kent de situatie hier beter dan wij. Of het nu gaat over de energietransitie, sociaal domein of ruimtelijke ordening. Denk vooruit, denk innovatief en denk na over gevolgen. Als raadslid help ik zo Lokaal Belangrijk aan expertise en inzet, gewoon omdat we het samen moeten doen en samen onze verantwoordelijkheid moeten nemen.

marico.van.leeuwe@lokaalbelangrijk.nl

Melanie Voskuilen - Kroeze (fractiesecretaris)

Hoi! Ik ben Melanie Voskuilen-Kroeze, 45 jaar geleden ben ik als 4e in de rij geboren in het mooie en gezellige Achterveld; een heerlijk dorp waar iedereen elkaar nog gedag zegt. Nu woon ik hier samen met mijn man Jos, twee zonen van 18 en 15 en onze hond.

Ik fiets 3 dagen in de week naar Amersfoort om daar op Mavo Muurhuizen de leerlingenadministratie te leiden. Ook beheer ik daar het leerlingvolgsysteem. Heel erg leuk!

Ik zet me altijd graag in voor ‘dorpse’ dingen. Zo ben ik vier jaar geleden kandidaat-raadslid geworden op de lijst van het CDA in onze gemeente. Helaas kwam ik op een niet-verkiesbare plek op de lijst en met nèt te weinig voorkeursstemmen haalde ik de raad niet. Landelijk kon ik me al snel

Lezen
niet meer vinden in deze partij, en ook in Leusden miste ik vooral de aansluiting met de inwoners. Een goed voorbeeld hiervan is de energietransitie. De natuur en onze landbouw zijn mij dierbaar. Ons buitengebied moet gespaard blijven. Wat groen is, moet groen blijven. Ook maak ik me zorgen omtrent de nieuwbouw binnen onze gemeente. Sluit die wel aan bij de behoefte van de inwoners? Al snel werd ik gevraagd door de mensen achter de nieuwe partij Lokaal Belangrijk. De keuze was toen gauw gemaakt, we hebben dezelfde visie! Graag wil ik mij inzetten om onze gemeente landelijk en groen  te houden. Dat er betaalbaar en naar behoefte gebouwd wordt, in het bijzonder voor onze ouderen en onze jeugd. Ik wil het oor en de stem van elke dorpsgenoot zijn, zodat ‘de politiek’ weer dichtbij de mensen komt te staan en het vertrouwen weer groeit. Lokaal is ècht belangrijk!

melanie.voskuilen@lokaalbelangrijk.nl

Erik-Jan van Lutterveld

Mijn naam is Erik-Jan van Lutterveld en ben 54 jaar oud. Ik ben getrouwd met Inge en we hebben twee dochters. In 1992 zijn we vanuit het oosten naar Leusden verhuisd. Inge kon de opleiding IC verpleegkundige doen in Nieuwegein en ik werkte in die tijd bij de Koninklijke Luchtmacht in Soesterberg. We gingen op zoek naar een mooie locatie om te wonen en dat werd Leusden. Wat ons trok was uiteraard de ligging maar ook het groen en de goede voorzieningen. Van onze keuze voor Leusden hebben we nooit spijt gehad, we voelen ons hier heel erg thuis.

Lezen

Na de luchtmacht ben ik naar de politie gegaan. De politieschool de Boskamp was in Leusden en ik kon lekker met de fiets of hardlopend door de Treek naar mijn werk. Na de opleiding heb ik verschillende functies bekleed bij de politie tot ik in 2004 gevraagd werd voor de functie van wijkagent in Leusden. Ook al was de lijn tussen privé en werk ineens verdwenen, voelde ik me op mijn plek als wijkagent. Ik kon veel betekenen voor mensen en kreeg daar veel voor terug. Ook van Leusdenaren die ik heb aangehouden voor strafbare feiten. Hoewel ik het criminele gedrag afkeurde behandelde ik alle verdachten wel met respect. Op deze manier heb ik diverse personen op het rechte pad gekregen. Na deze periode werd ik inspecteur in het Gooi maar miste de betrokkenheid. Dit vond ik terug in mijn huidige functie bij AFAS, lekker weer in Leusden. Om weer iets te kunnen betekenen voor Leusden heb ik me aangesloten bij de enige politieke partij die er voor gaat om de gemeente Leusden groen èn veilig te houden: Lokaal Belangrijk.

erik-jan.van.lutterveld@lokaalbelangrijk.nl

Gijsbert Karman

Ik ben Gijsbert Karman. Ik ben getrouwd en heb een zoon. We wonen sinds 2007 in de gemeente Leusden. Wij zijn in Leusden komen wonen omdat het een prachtig groen dorp is en een mooi buitengebied heeft en toch dichtbij een grote stad ligt.

Op dit moment ben ik werkzaam bij een netbeheerder, die bezig is om het elektriciteitsnetwerk toekomstbestendig te maken. Niet alleen voor productie (centrale en decentrale opwekking van energie), maar ook voor belasting (verwarmen, auto, verbruik).

Lezen
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om technische onderwerpen te onderzoeken. Begin van het jaar heb ik mij verdiept in wat het kost om een woning elektrisch te verwarmen en welke aanpassingen noodzakelijk zijn. Ik vraag mij af of mensen beseffen dat er een enorme kostenpost op hen af komt. Er dienen geen overhaaste beslissingen te worden genomen om Leusden eerder van het aardgas te halen dan landelijk is bepaald. Het is denk ik beter om een goed en betaalbaar alternatief te bieden voor de inwoners van de gemeente Leusden. Daarom is Lokaal Belangrijk van belang.

gijsbert.karman@lokaalbelangrijk.nl

Ko Nieuwenhuijse

Ik ben Ko Nieuwenhuijse, 68 jaar oud, getrouwd, drie kinderen en een kleindochtertje van 4. Inmiddels alweer 35 jaar woonachtig in Leusden.

Geboren in het buitengebied van Weesp op een woonark in de Utrechtse Vecht en opgegroeid op het water en later op de boerderij tussen de koeien, schapen, varkens en kippen.

De middelbare school genoten in Hilversum en gestudeerd aan de HTS voor Scheepswerktuigkundigen in Amsterdam.

Mijn “loopbaan roots” liggen op zee. Tot 1980 heb ik gevaren als scheepswerktuigkundige bij de Nedlloyd om vervolgens aan de wal verder te gaan.

Lezen
In de afgelopen tijd vele functies bekleed bij diverse bedrijven, variërend van projectleider in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie tot operations director in de schakeltechniek om vervolgens 19 jaar in diverse functies te hebben gewerkt bij Corus (voorheen de Hoogovens), het huidige Tata Steel in IJmuiden. Eind 2019 ben ik met pensioen gegaan, maar stilzitten was geen optie en zodoende ben ik ZZP-er geworden als inspecteur van installaties in de “bebouwde omgeving”, van jachten en van CE-keuringsdossiers.

Met dankbaarheid kijk ik terug op een rijke, enorm gevarieerde en dynamische loopbaan, waarin techniek en management altijd de rode draad vormde. Waar ik mij heb mogen bewegen in vele segmenten; van scheepvaart tot zuivelindustrie, van voedingsmiddelen tot visserij, van educatie tot technische normen, van machinebouw en energieopwekking tot inspectie- en assetmanagement.

Met die schakering aan kennis en ervaring hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan onze nieuwe politieke partij Lokaal Belangrijk. Onze gemeente met de drie kernen gaat mij bijzonder aan het hart en juist nu is een creatieve, onafhankelijke en lokale aanpak voor de huidige vraagstukken zoals o.a. energietransitie en wonen broodnodig.

ko.nieuwenhuijse@lokaalbelangrijk.nl

Alexandra Kolkman

Ik ben Alexandra Kolkman, mede-oprichter en raadslid van Lokaal Belangrijk.

Sinds 2003 woon ik in het prachtige Leusden, samen met mijn man Hans en onze drie kinderen. Ik ben in Leusden komen wonen omdat het een mooie, groene gemeente is met vele voorzieningen zoals sportclubs en een zwembad.

Op de woensdagavond trek ik mijn bokshandschoenen aan voor een partijtje sparren met “de boksbabes”. Ook vind ik het erg fijn om te wandelen in Den Treek of om een rondje Leusden te skaten.

In het verleden was ik politiek actief bij de VVD. Omdat ik anders aankijk tegen het beleid van huidige bestuur van de gemeente Leusden, heb ik samen met enkele anderen Lokaal Belangrijk opgericht. Ik ben van mening dat er beter geluisterd moet worden naar de wensen van de inwoners. Lokaal Belangrijk zal dan ook ècht een partij van, voor en door de inwoners van Leusden, Achterveld en Stoutenburg zijn, die de wensen van die inwoners serieus neemt.

Lezen

Tot voor kort was ik financieel planner bij een pensioenfonds en adviseerde ik de deelnemers in de pensioenregeling omtrent hun financiën voor nu en in de toekomst. Sinds 3 juni 2022 ben ik benoemd als wethouder en ga ik mij voor de volle 100% inzetten voor het welzijn van de inwoners, bedrijven en instellingen van onze mooie gemeente.

alexandra.kolkman@lokaalbelangrijk.nl

 

 

Femke van Logtenstein-Nieuwenhuizen (fractieondersteuner)

Ik ben Femke van Logtenstein, in het dagelijks leven ben ik Account Director bij een softwarebedrijf (ATS) binnen de recruitment-markt.

Ik ben opgegroeid in Leusden, in de wijk Bosveld, na mijn studie heb ik even in de wijk Akkerhoeve gewoond en inmiddels woon ik samen met mijn man en twee jonge kinderen in de Tabaksteeg. Hoewel ik nooit heb gedacht dat ik mijn hele leven in Leusden zou wonen, ben ik heel blij met de keuze wie wij hebben gemaakt om ons hier te settelen, met name vanwege de goede voorzieningen, en de centrale ligging.
Het gemak waarmee ik de drukte kan ontlopen en ons afwisselende buitengebied kan opzoeken, maakt het voor mij en mijn gezin een uiterst prettig thuis.

Lezen
Ik woon op een steenworp afstand van den Treek, met haar klompenpaden en maak daar geregeld mijn ommetje, wandelend of op de fiets. In het verleden heb ik veel paardgereden en daarmee in ons buitengebied de mooiste herinneringen opgebouwd. Dit is voor mij een reden om mij aan te sluiten bij Lokaal Belangrijk, ik hoop mijn kinderen in een minstens zo groene, onbezorgde omgeving op te laten groeien. In een omgeving waar inwoners oprecht worden gehoord, waar we ons steentje kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van ons dorp waar we ook groene energie in moeten passen, echter zonder onze volledige omgeving er aan te verliezen.

femke.van.nieuwenhuizen@lokaalbelangrijk.nl