Henk-Jan de Jager (Voorzitter)

Mijn naam is Henk-Jan de Jager. Ik ben getrouwd en heb drie zonen. Ik ben werkzaam in het bedrijfsleven, waar ik mij bezig houd met wet- en regelgeving.

Bijna mijn hele leven heb ik in Leusden gewoond. Allereerst met mijn ouders in de Wetering. Ik had een zolderkamertje dat uitkeek op de Middenweg. In die tijd was deze weg nog een klein landweggetje door een landschap met wat maisvelden. Op de dijk langs het valleikanaal speelde ik met vriendjes. Een mooie, onbezorgde tijd. Daarna verhuisden mijn ouders naar de Munnikhove, waar het ook erg mooi wonen was. Uiteindelijk ben ik met mijn vrouw op de Wildenburg geland.

Leusden is een prachtige gemeente met een heerlijk rustig en groen buitengebied. Ik zie hier nog vriendelijkheid op straat en mensen die naar elkaar omkijken. Het winkelcentrum, de sportvelden, het kanaal en zelfs het bos liggen op een steenworp afstand. Onze kinderen kunnen makkelijk gaan sporten, stappen en naar school. Je kunt over het algemeen veilig over straat. Als de jongens een keertje later thuis komen, dan kunnen mijn vrouw en ik ‘s avonds rustig gaan slapen. We wonen hier dus met heel veel plezier. Dat wil ik graag behouden.

Tijden veranderen en vandaag de dag gebeurt er veel om ons heen. Niemand kan zich daarvoor afsluiten, maar ik wil ook niet dat onze jeugd onnodig meegesleept wordt in de hectiek en problematiek van vandaag. Ik vind het belangrijk om ze de onbezorgdheid, de rust, het groen en het plezier, die ik ook heb gekend, mee te geven. Daarom vind ik lokaal belangrijk!

Agnes Blaauw (Secretaris)

Ik ben Agnes Blaauw en woon ongeveer de helft van mijn levensjaren in Leusden. Qua werk heb ik vooral administratieve functies gehad, totdat ik in 1982 begonnen ben met dansles geven en wedstrijd dansen.
In 1987 ben ik begonnen met het verzorgen van danslessen in Leusden, Dansschool Tacke en sinds april 2002 Stichting Dans
Leusden.

Lokaal Belangrijk raakte mij omdat het eindelijk een politieke partij is die er voor de inwoners van de gemeente zijn, geen landelijk belang of in de maat moeten lopen van een landelijke partij.
Groen behoud vind ik heel belangrijk, maar ook sociale betrokkenheid en oplossingsgerichte politiekwaar mogelijk. Daarom heb ik mijn keuze gemaakt voor Lokaal Belangrijk want lokaal belang van de inwoners is hún belang!

Toon Stapelbroek (Penningmeester)

Mijn naam is Toon Stapelbroek, een geboren en getogen Achtervelder. Ik heb vrijwel mijn hele leven in Achterveld gewoond. Ik ben gehuwd en heb een zoon met kleindochter en een dochter.

Het grootste deel van mijn leven ben ik actief geweest als directeur en later ook als eigenaar van firma’s in hekwerk en terreinbeveiliging. Daarnaast ben ik ook nog een aantal jaren mede-eigenaar en directeur van bedrijven in composieten en radarbeveiliging geweest. Een aantal jaar geleden ben ik met pensioen gegaan.

Ik ben zeer gehecht aan het dorpse karakter van Achterveld en wil dat graag behouden. Wel zie ik de noodzaak van een (beperkte) groei om de goede voorzieningen van winkels en maatschappelijke instellingen op peil te kunnen houden.

Daarnaast vind ik belangrijk dat op het gebied van klimaat en milieu, beleid met gezond verstand gevoerd wordt. Geen dure symboolpolitiek waarvan de kosten voor de burger zijn.

Mijn mening is dat lokale politiek beter in staat is de belangen van de burger te behartigen dan de landelijke politiek, die de band met de regio kwijt is. Sowieso ben ik de afgelopen jaren zwaar teleurgesteld in de landelijke politiek.

Lokaal Belangrijk is voor mij een partij die dit nastreeft. Aangezien ik nu meer tijd heb, heb ik besloten de functie van penningmeester in het bestuur te vervullen.

Ik hoop mij op deze wijze nuttig te maken voor de lokale politiek en mee te werken aan een prettige, leefbare gemeente.

Marijke van Eijden (Adviseur & Secretarieel ondersteunend)

Mijn naam is Marijke van Eijden. Ik heb samen met mijn man René een melkveebedrijf aan de rand van Leusden. Ik ben opgeleid als arts en ik heb met veel plezier 22 jaar in diverse verpleeghuizen gewerkt.

Vanaf 2014 tot en met maart 2022 ben ik raadslid geweest. Mijn visie op de samenleving en op welke manier we die vorm geven, heb ik in mijnraadsperiode door trachten te geven. Ieder besluit heb ik getoetst aan mijnideale samenleving: Een samenleving met autonomie voor mensen, in verbinding met elkaar en zorg voor elkaar, in een veilige en gezonde omgeving, waar we ons groene dorp en haar kwaliteiten koesteren.

Vanaf de zomer van 2021 heb ik mee helpen bouwen aan Lokaal Belangrijk, omdat ik me zorgen maakte of de stem van de samenleving door de gevestigde partijen wel gehoord werd. Deze zorgen golden op diverse dossiers, bijvoorbeeld bij de energietransitie maar ook in het stikstofdossier.

Mijn visie op de samenleving maar ook mijn inhoudelijke en procedurele kennis wil ik graag zoveel mogelijk inzetten voor Lokaal Belangrijk. Met veel plezier wil ik mij beschikbaar stellen voor een ondersteunende taak in het bestuur van Lokaal Belangrijk.

Gerald Horst (Communicatie & Campagne)

Ik ben Gerald Horst, getrouwd en vader van drie kinderen. In het dagelijks leven werk ik bij een groot adviesbureau. Ik geef al meer dan 20 jaar leiding aan een internationaal team van cybersecurityspecialisten met één belangrijk doel voor ogen: het veiliger maken van onze samenleving.

Geboren en getogen in Utrecht. Het is het altijd een droom geweest om in een buitengebied te wonen en de rust te ervaren die dat met zich meebrengt. Met veel genoegen zijn wij nu Leusdenaren en
genieten wij van alles wat dit mooie dorp te bieden heeft.

We leven echter in een stressvolle tijd waarin veel onzekerheid heerst en de kwaliteit van leven onder drukstaat. Ik vind het dan ook belangrijk dat het gemeentebestuur juist die kwaliteit van leven centraal moetstellen en een woon- en werkomgeving moet bieden die stabiel, groen en veilig is. Voor ons als inwoners nu, maar ook voor de volgende generatie.

Om die reden heb ik mij aangesloten bij Lokaal Belangrijk en wil ik mijn bijdrage aan de samenleving in een bestuurlijke functie binnen de partij leveren.